Disa këshilla për një mëngjes të shëndetshëm

Disa këshilla për një mëngjes të shëndetshëm

Vakti i mëngjesit na furnizon me energjinë e nevojshme Mëngjesi është një vakt i rëndësishëm dhe ju për këtë duhet të bëni kujdes që të ushqeheni në kohën e duhur.

Që të kemi një mëngjes të shëndetshëm është e rëndësishme që të përgatisim ushqim duke mbajtur parasysh disa rregulla kryesore.

Disa nga këto këshilla janë:

Një mëngjes i mirë duhet të përfshijë qumësht apo derivate të tij, bukë, biskota, briosh, lëng frutash etj. Vetëm nëse i jepni gjithë sa i duhet organizmit do arrini të keni një shëndet të plotë.

Shumëllojshmëri

Vaktet e tjera të ditës, dreka dhe darka janë karakterizohen nga shumëllojshmëri elementesh ushqimorë, ndërsa mëngjesi është zakonisht më i varfër. Dietologët theksojnë se ky vakt është ndër më kryesorët ndaj duhet të jetë i larmishëm.

Ekuilibër

Sipas ekspertëve një mëngjes i mirë duhet të përmbajë 12-20% të kalorive që merren gjatë gjithë ditës. Mbajeni parasysh këtë fakt, në mënyrë që të programoni vaktet e tjera. Është e rëndësishme që një mëngjes të jetë i rëndësishëm dhe të ketë ndikim pozitiv në organizmin tonë duket të shijohet.

Previous article Ushqimet më të këqija për mëngjes
Next article Ëmbëlsirë me biskota dhe puding të vanillës
Sale

Unavailable

Sold Out