Përfitimet ushqyese të djathit të qumështit të deleve

Përfitimet ushqyese të djathit të qumështit të deleve

Përfitimet ushqyese të djathit të qumështit të deleve

Për më tepër, qumështi i deleve është më i lartë në yndyrë dhe proteina sesa qumështi i lopës dhe dhisë, i cili i jep një shije më të ëmbël dhe përmbajtje më të lartë ushqyese. Ju gjithashtu mund të vini re se ai ka nivele më të larta të zinkut dhe vitaminave B gjithashtu. Ndërsa një përmbajtje më e lartë yndyre mund të mos jetë një lajm i mirëpritur për të gjithë ata që po mendojnë të kalojnë në qumështin e deleve, vlen të përmendet se 45% e acideve yndyrore në qumështin e deleve janë mono ose poli të pangopura.

 

 “Qumështi i deleve është i mirë sepse është shumë i tretshëm. Molekulat e yndyrës dhe proteinave janë shumë të vogla. Ka dyfishin e mirësisë së qumështit të lopës dhe tre ose katër herë më shumë kalcium. Dhe është i përshtatshëm për shumicën e njerëzve që kanë intolerancë ndaj qumështit të lopës. "

 

Një alternativë ndaj qumështit të lopës

Qumështi i deleve përmban laktozë kështu që mund të mos jetë i përshtatshëm për ata me intolerancë ndaj laktozës, por, sipas Shoqatës Britanike të Qumështimit të Deleve, disa njerëz janë në gjendje ta tolerojnë atë. Qumështi i deleve është treguar se përmban një proporcion më të lartë të acideve yndyrore të ngopura me zinxhir të mesëm dhe të shkurtër, të cilat çojnë në një absorbim më të lartë të laktozës duke e bërë më të lehtë tretjen. Për më tepër, produktet e qumështit të deleve si kosi dhe djathi shpesh mund të tolerohen nga njerëzit që kanë probleme me tretjen e qumështit të lopës. Kjo ndodh sepse e gjithë laktoza është konvertuar në acid nga bakteret e acidit laktik të shtuar nga prodhuesi i djathit ose kosit gjatë procesit të prodhimit të djathit. Një nga përfitimet e djathit të qumështit të deleve është se mund të ndihmojë në menaxhimin e astmës dhe ekzemës. Kalimi në qumështin e deleve rekomandohet si nga Këshilli i Kërkimit të Astmës ashtu edhe nga Shoqëria Kombëtare e Ekzemës.

 

Ndër alternativat ndaj qumështit të lopës, të tilla si qumështi i bajames, qumështi i sojës dhe qumështi i tërshërës (shumë prej të cilave janë të pasura me sheqer të shtuar), qumështi i deleve është një alternativë e mirë natyrore. Kullotat britanike janë ideale për kullotjen e deleve dhe ata jetojnë jashtë për pjesën më të madhe të vitit.

 

Pse qumështi i deleve bën djathë të shkëlqyeshëm

Përfitimet e qumështit të deleve për një prodhues djathi, përveç gjithë kësaj, është se ofron një rendiment të mirë të djathit. Për shkak të cilësisë së lartë të qumështit të deleve, duhen rreth tre litra e gjysmë për të prodhuar një djathë të butë të qumështit të deleve, ndërsa një djathi ekuivalent i qumështit të lopës do të kishte nevojë për rreth pesë litra qumësht. Qumështi i deleve gjithashtu bën djathë që ka shije të mirë gjithashtu.

Djathin nga qumështi i deleve e gjeni në Freshalb: https://bit.ly/38ZURly

Previous article Petulla të mbushura me reçel
Sale

Unavailable

Sold Out